Activiteiten en evenementen

MARKETENTSTERVIERING OP ZONDAG 4 NOVEMBER OM 11.00 UUR IN LOBITH

De Eucharistieviering van 4 november a.s. zal in het teken staan van de Heilige Elisabeth van Thüringen, beschermvrouwe van de marketentsters bij de schuttersgilden in Nederland. Voorganger is pastoor Thanh Ta.

Schutterijvereniging Excelsior Lobith heeft de eer om die dag het Gelders Marketentster Treffen 2018 te organiseren. Het Gelders Marketentster Treffen is een besloten ontmoetingsdag voor marketentsters van de Gelderse schutterijen en hun begeleiding. Daarnaast zijn er andere genodigden aanwezig onder andere van de Gelderse schuttersfederatie. Inmiddels is dit treffen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met tussen de 200 en 250 marketentsters uit de provincie Gelderland.

Van links naar rechts vooraan:
Jacqueline Schutten, Desiree Rutjes en Kimberley Janssen.
Achteraan: Judith Albers en Jolanda van den Berg.

Elisabeth van Thüringen (1207-1231), ook bekend als Elisabeth van Hongarije, was een dochter van de Hongaarse koning Andreas II. Door haar huwelijk werd zij landgravin van Thüringen. Zij streefde het franciscaanse vroomheidideaal na en haar leven stond in het teken van liefdadigheid. De Katholieke Kerk gedenkt haar op 17 november.

Net zoals de Schuttersmis tijdens het schuttersfeest in Lobith, zal de viering de vorm hebben van de ‘Deutsche Messe’ . De Leo Harmonie en het Gemengd Koor zullen de muzikale omlijsting verzorgen zoals u ook gewend bent tijdens de Schuttersmis. Garantie voor een indrukwekkende kerkdienst. Tijdens de dienst zal ook een beeld van Elisabeth van Thüringen door pastoor Thanh Ta ingezegend worden.

De marketentsters van schuttersgilde Excelsior nodigen u van harte uit voor deze kerkdienst. Iedereen is welkom!

%d bloggers liken dit: