Activiteiten en evenementen

Oecumenische viering: Licht in het donker

Op zaterdagavond 15 december jl. heeft de oecumenische werkgroep Lobith-Tolkamer een viering georganiseerd in de katholieke kerk Maria Onbevlekt Ontvangen. Het thema van deze viering was Licht in het Donker. De kerk was geopend om 18:30 uur. Vuurkorven en schalen waren aangestoken voordat de kerkgangers in kerk binnenkwamen. Tevens werden zij ontvangen met warme chocolademelk of glühwein. En daar werd gretig gebruik van gemaakt!

Voor aanvang van de viering werd de kerk donker gemaakt. Verlichting dus uit. Een 12-tal kinderen kwamen binnen met lantaarntjes onder begeleiding van midwinterhoorn-blazers. Echt een prachtig geluid. Er werden liedjes gezongen. De tekst van de liedjes werd geprojecteerd op een groot scherm. Het kerstverhaal werd uitgebeeld door zandtovenaar Gert van der Vijver. De kinderen mochten bovendien collecteren voor een goed doel. En het goede doel was deze keer Vluchtingenwerk in Lobith-Tolkamer. Er is het mooie bedrag opgehaald van €139,81.

Na afloop van de dienst konden de kerkgangers nog gebruik maken van warme chocolademelk en glühwein. Ook hier werd gebruik van gemaakt. Ook konden ze nog onze mooie kerststal bekijken. Al met al een hele mooie viering waarop we met goede gevoelens op kunnen terugkijken. Zeker voor herhaling vatbaar gezien het aantal kerkgangers!

De  oecumenische werkgroep Lobith-Tolkamer

%d bloggers liken dit: