Activiteiten en evenementen

Met kinderen op weg van Palmpasen naar Pasen

 De oecumenische werkgroep is in 2017 ontstaan met het maken en versieren van de Palmpaasstokken. Elk jaar was een succes dus ook dit jaar wordt er weer een programma aangeboden voor kinderen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Het is niet verplicht om aan het hele programma mee te doen.

Opgave van te voren is voor de meeste activiteiten niet nodig. Alleen voor zaterdag  13 april zou het fijn zijn als we weten hoeveel kinderen er komen. Dit in verband met het aantal Palmpasenstokken. Al het benodigde materiaal zal door ons worden verzorgd. En zeker voor de broodmaaltijd (Witte Donderdag) zou het fijn zijn als er eventuele dieetwensen doorgegeven worden. Opgeven kan bij:
Eva Ouwehand         (evaouwehand@xs4all.nl) of

Elly Ariessen           (ellyariessen@gmail.com)

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 april 14.00 uur-16.00 uur
Palmpasenstok maken in de zaal van protestantse kerk in Lobith met uitleg over dit gebruik.
Een gezellige middag waar de stok wordt versierd. En natuurlijk zal iets lekkers tijdens het knutselen niet ontbreken. Ook krijgen de kinderen een verrassing (DVD) mee naar huis.

Zondag (Palmzondag) 14 april 09.50 uur
Samenkomst in de protestantse kerk in Lobith met de zelfgemaakte Palmpasenstok. Voor de kinderen is er kinderkerk en lopen we naar de dagopvang, we zijn daar dan om 10.30u, ouders en hun kinderen die dan willen aansluiten kunnen ons hier ontmoeten. Om 11u start de mis in de RK Kerk waar de kinderen een palmtakje in hun Palmpasen haantje mogen ontvangen. Dit zal ongeveer 15 min. duren.

Witte Donderdag 18 april 17.30 – uiterlijk 19 uur
Het Avondmaal. Samenkomst in de Pastorie van RK Kerk met kinderen en hun ouders. De brood- / Sedermaaltijd wordt uitgelegd en daarna eten we gezamenlijk de broodmaaltijd (met pindakaas, kaas, worst en hagelslag)

Goede Vrijdag 19 april Kinderkruisweg 15.00 uur
Iedereen wordt uitgenodigd om de Kruisweg te vieren in de RK kerk te Lobith.

 Zondag 1e paasdag 21 April 10.00 uur
Familieviering in de protestantse kerk in Lobith. Voor de kinderen wordt er het Paasverhaal verteld tijdens de kinderkerk. Na de viering gaan we naar buiten om eitjes te zoeken. Hierbij mogen alle kinderen zich aansluiten, ook degenen die niet in de kerkdienst aanwezig waren. Verzamelen om 11.15 uur bij de uitgang van de protestantse kerk.

Wij verheugen ons alvast op jullie komst! Ouders, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
De oecumenische werkgroep Lobith-Tolkamer.

%d bloggers liken dit: