Vorming, Bezinning & Inspiratie

PROGRAMMA  2018 – 2019

In september starten we met een nieuw programma: Petrus Damianus: vuist van kracht, hand van liefde.

Heeft u altijd al willen weten waarom de kerk een ijsvogel is? Wat de ware betekenis van gastvrijheid is? En hoe groot het lichaam van de kerk is? In drie avonden lezen we gedeelten uit brieven van kerkleraar Petrus Damianus (1007-1072), waarin deze vragen aan bod komen. Elke avond zal een bepaalde brief centraal staan. Aan bod komen o.a. wantoestanden binnen de kerk, het mystieke lichaam en de spiritualiteit. Eerst lezen we de tekst van de brief en daarna kijken we of de inhoud van de brief raakvlakken heeft met het leven van nu.

Deze cursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over belangrijke heiligen die het katholieke geloof hebben beïnvloed. Deelname kan een eerste kennismaking zijn met één van de kerkleraren.

Data:       donderdagen 6 en 20 september en 4 oktober
Tijd:         20:00 – 22.00 uur
Locatie:   De Herberg, Dorpstraat 107 Westervoort
Leiding:   pastoraal werker Jeroen Heemink & Ferry Visser

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via het Centraal Secretariaat in Zevenaar: secretariaat@rkliemers.nl of tel. 0316 – 52 34 68

—————————————————————————————————————————————-

Het pastoraal team wil flexibel in kunnen gaan op verzoeken van gemeenschappen of kleine groepen om bijeenkomsten te verzorgen rond Vorming, Inspiratie en Bezinning. Een groepje van zes geïnteresseerde mensen is voldoende om tot een afspraak te komen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het  Centraal Secretariaat

%d bloggers liken dit: